fbpx

No products in the cart.

Top
Image Alt

Biologique Recherche

Biologique Recherche

Historia

40 ÅR AV PASSION…

Biologique Recherche grundades för 40 år sedan av familjen Allouche i Paris. Yvan, Josette och Philippe kombinerade sina kunskaper som biolog, sjukgymnast och läkare för att skapa något de saknade på marknaden: medicinsk hudvård med rena, kallpressade råvaror. När företaget grundades fungerade det som ett laboratorium för forskning och utveckling av produkter. Produkterna framställs och utvecklas fortfarande i ett eget laboratorium i Paris som skickas ut över hela världen – till över 70 länder. I början av 2000-talet tog sonen Philippe över den kreativa sidan av verksamheten efter sin far Yvan. Med ett tidigt intresse för föräldrarnas annorlunda synsätt på huden och hans egen erfarenhet inom intermedicin gav det Philippe en holistisk syn på huden – med huden som ett organ direkt förbundet med alla andra vitala kroppsfunktioner. Med arbete på intensivvårdsavdelningar är han expert på hur organ reagerar vid akut stress och tar därefter hänsyn till det i Biologique Recherche’s speciellt utformade tekniker. Ambassade de Beauté – Biologique Recherche’s skönhetsinstitut och flaggskepp ligger på den prestigefyllda 32 Avenue des Champs-Elysées i Paris.

Skin Instant

DR. PHILIPPE ALLOUCHE’S SÄTT ATT SE PÅ HUDEN

För att enkelt uttrycka det så kan vår hud jämföras med ett hus. Om taket är byggt dåligt och inte kan garantera skydd mot yttre angrepp, kan allt inuti bli utsatt för stress och blir därmed sårbar.

Först måste man ta en närmare titt på epidermis för att kunna skapa en ungdom hud med lyster. Tillvägagångssättet för att observera hur epidermis ständigt samverkar med hudens djupare lager kallas för "Interface Cosmetology" (kosmetologiskt gränssnitt). Det möjliggör en förståelse för hur kosmetiska aktiva ingredienser kan verka perfekt från det ögonblick de kommer i kontakt med överhuden utan att behöva gå igenom den. En person har inte en utan flera hudar. Hudens kondition förändras flera gånger på en dag liksom under vår livstid. Vi har alla olika ”Skin Instant’s”. Den vanliga kategoriseringen av vår hud delas in som normal, torr eller fet hy – vilket ger en onödigt förenklad definition av hudens tillstånd. En typisk ”bland-hy” kan alltså presentera balanserade, uttorkade och glansiga zoner på samma gång. Vid olämplig behandling kan det lätt leda till nya obalanser.

Biologique Recherche

metodiken

Biologique Recherches ursprungliga metod bygger på tre grundläggande steg som sammanfattas nedan.

Analyserande Steg

Med hjälp av en utbildad specialist analyseras kundens ”Skin Instant” vilket gör det möjligt att skräddarsy behandlingen och hudvårdsrutinen mer detaljerat efter kundens behov.

Förberedande Steg

Liksom många hud specialister, anser läkare Allouche att epidermis är central för hudvården. Det är hudens yttre lager (överhuden) och den ultimata barriären som skyddar vår inre värld. Huden förbereds med unika tekniker för att vara balanserad inför det behandlande steget. Epidermis funktioner respekteras och får skräddarsydd behandling enligt en exakt och noggrann ritual.

Behandlande Steg

Under detta steg appliceras noga utvalda produkter som innehåller de högsta koncentrationerna av aktiva ingredienser.